3 tips voor een gezonde huid

3 tips voor een gezonde huid

Een gezonde huid komt niet alleen verzorgd over, het zorgt ook voor een jonger voorkomen. In deze blog geven we een aantal tips die u kunt doen om gezonde huid te behouden zonder intensieve huidverzorging.

Tip 1: roken

Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid en de kans vergroot op ziektes. Maar ook de huid vindt roken onprettig, rokers krijgen eerder rimpels, de huid zal sneller achteruit gaan en verouderen. Roken vernauwt de kleine bloedvaten in de buitenste lagen van de huid waardoor de huid een tekort heeft aan zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor verliest de huid zijn structuur.

Tip 2: Zon

Hoewel het heerlijk is om in de zon te zitten en dat we er lekker bruin van kunnen worden is de zon ook een boosdoener. Als je een lange tijd in de zon zit kan dit gevolgen hebben op de gezondheid van jouw huid.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen de zon:
• Gebruik zonnebrandcrème
• Zoek de schaduw op
• Draag beschermende kleding

Tip 3: Voeding

Gezonde voeding heeft een grote bijdrage aan een gezonde huid. De huid heeft ook vitamine nodig om gezond te blijven, met name vitamine A, C en E. Deze vitamine zijn te vinden in de volgende producten:

Vitamine A:
Wortelen, Pompoen, Eieren, Spinazie, Bieten, Rode peper, Paprika, Mango, Volle melk, Gedroogde basilicum, Boerenkool, Cantaloupe, Peren, Gedroogde abrikoos, Tomaat, Papaya, Biefstuk, Raapstelen.

Vitamine C:
Citrusvruchten, Bessen, Zoete aardappelen, Peper, Spinazie, Granaatappel, Rode peper, Kiwi, Groene paprika, Groene peper, Tomaat, Aardbei, Spruitjes, Cantaloupe, Broccoli, Peultjes, Rode paprika, Boerenkool.

Vitamine E:
Amandelen, Avocado’s, Vette vis, Zonnebloempitten, Amandelen, Spinazie, Snijbieten, Asperges, Pinda’s, Knolraap, Rode bieten, Broccoli, Boerenkool, Garnalen, Veenbessen (cranberries), Bramen, Kiwi, Wortels, Prei