​Grafdecoratie voor een mooie gedenkplek en altaar

november 29, 2017 Lifestyle

Na het overlijden van een dierbare is het fijn om een plek te hebben waar u naar toe kunt om te gedenken en voor een nagedachtenis. Vaak is dit een begraafplaats, maar ook kan het een altaar of kerk zijn of een plek waar u graag komt. Op deze plek ziet u vaak grafdecoratie, zoals een graflantaarn, grafvaas, crucifix, kaarsen en graflichten. Deze decoratie zorgt voor een sfeer waarin u rust kunt vinden voor de gedenking en de vlam van de grafkaarsen en lichten staat daarbij symbool voor het eeuwige leven, liefde en mooie herinneringen.

Graflantaarns en graflichten
Mooie items ter decoratie op het graf zijn de stijlvolle RVS graflantaarns en de graflichten van Bolsius. De Graflantaarns zijn gemaakt van sterke materialen en zijn met een hoge kwaliteit afgewerkt. Deze lantaarns zijn duurzaam en gaan jaren mee.
De graflichten worden veel gebruikt en zijn een zeer populair artikel. Deze lichtjes kunnen los gebrand worden en de grafkaarsen nr. 3 wit en rood passen ook in de graflantaarns. Het branden van een lichtje is een mooie manier om iemand te herinneren en om afscheid te nemen van iemand.

Gedenkkaarsen met naam en datum
Voor de ceremonie tijdens begrafenissen, uitvaarten en crematies kan ook een speciale kaars worden gebrand met een (kerkelijke) afbeelding, zgn gedenkkaarsen. De afbeeldingen hebben verschillende betekenissen, maar in kerkelijke zin wordt een overgang naar het hiernamaals en opnemen van de overlevende in de hemel hiermee gesymboliseerd. De gedachteniskaars kan ook worden voorzien van naam en datum. Dit geeft deze kaarsen een persoonlijk karakter.

Herdenkingskaarsen met foto en tekst
Tevens kun je als nabestaande ervoor kiezen om een blanco ivoren kaars te laten bedrukken met foto en tekst. Op deze foto staat vaak een mooi portret van de overledene en als tekst worden respectvolle woorden ter afscheid geschreven. Het printen van een eigen foto en persoonlijke tekst op een kaars geeft een unieke en bijzondere herdenkingskaars.

De grafdecoratie artikelen, waaronder de lantaarns, bedrukte herdenkingskaarsen, grafkruizen, rozentakken, graflichten, grafvazen en graf stuk kaarsen kunt u met online voordeel bestellen bij VanKaarstotServet.