Hoe behandel je acne

juni 30, 2021 Geen categorie

Het is toch altijd wel vervelend als jouw gezicht weer slachtoffer is van een acne uitbraak. Je krijgt weer kleine pukkeltjes of als het niet nog erger kan een aantal grote rode puisten in het gezicht. Het is niet alleen voor de tieners, volwassenen kampen namelijk vaak genoeg met het probleem.

Natuurlijk zijn er allerlei zalfjes en middelen om dit op te lossen. Een van de bedrijven die met huidverzorging bezig zijn, is Medik8. Er zijn reclames die aangeven dat er een wonderbaarlijk middel bestaat dat ervoor zorgt dat alle puistjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Helaas is dit niet altijd het geval. Daarnaast heb je ook nog de oma receptjes en andere verhalen over onorthodoxe methodes om puistjes te verwijderen van het gezicht of om ze tegen te gaan. In dit artikel worden er een paar uitgelicht, we zeggen wel alvast dat wij niet garanderen dat deze werken.

Schone kleding

 

Kleding zou ook een rol spelen in het aantal puistjes die je kan krijgen op het gezicht. We weten niet of dit waar is maar dit soort methodes staan ook op het internet. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat je bepaalde kleding die gemaakt is van irriterende materialen en stoffen niet zou moeten dragen.

Helaas is er geen directe link naar het type kleding materiaal en acne op het gezicht. De kleding moet ook vaak genoeg gewassen worden en mag dus niet teveel bacteriën bevatten dit zou ook kunnen leiden tot acne. Het is niet bekend of deze theorieën waar zijn.

Hygiëne ook belangrijk

 

Dus naast kledingvoorschriften is het ook mogelijk dat het belangrijk is om goede hygiëne te hebben. Dit zou namelijk de huid versterken en minder kans geven op acne. Het vervelende is dat dit ook geen garantie is voor het verminderen van acne. Het is namelijk ook zo dat er nog niet een duidelijke reden is voor het krijgen van acne.

Bij verschillende drogisterijen worden zalfjes aangeboden, misschien dat er wel eentje is die jou zou kunnen helpen. Daarnaast kun je ook in gesprek gaan met de huisarts die wellicht kan kijken of er bepaalde allergieën een rol spelen.